Vi må jakte mer på de sunne ondtene i hverdagen

Denne uka hadde jeg møte med våre svært dyktige aktivitetsledere på ett av våre tiltak; Aktivitet og mestring. Instruktører som er glad i idrett og aktivitet, har erfaring fra ulike roller i idretten, og er ildsjeler på fritiden. I tillegg til dette skiller de seg også ut – de har valgt å jobbe på det sosialfaglige feltet.

Sosionom og barnevernspedagog, med både kunnskap og tanker om den gruppen vi ønsker å få i mer aktivitet i dette tiltaket. Flotte engasjerte voksne mennesker som kan idrett, men også kjenner virkeligheten og hverdagen til mange ungdommer i dag, som er preget av inaktivitet, sosial angst og « sykt perfekt» syndromer.

Jeg blir så hoppende glad av å høre om ungdommer som utfordrer seg selv på aktiviteter de ikke har gjort før. Som tester sine grenser og har fått erfaring med de sunne ondtene våre. Som har kjent litt på ubehageligheten med å ta på seg en våtdrakt i nesten minusgrader for så å prøve kajakk, overvunnet høydeskrekken i klatreveggen og  fått oppleve den ondgode følelsen av å slå på boksesekken, eller skyggebokset med boksehanskene til svetteperlene kommer.

Jeg blir rørt av å høre om den stoltheten noen av disse ungdommene viser i etterkant, og da først og fremst stoltheten av seg selv og hva DE har fått til. For noen er dette seiere som sikkert kan måle seg med store idrettsopplevelser der mål blir nådd av en idrettsutøver. Seiere i hverdagen som gjør godt for selvfølelse og selvbilde, og som kanskje også kan motivere dem til å til skaffe seg mer erfaring med  disse sunne ondtene våre.

Jeg blir også så utrolig stolt av idretten som stiller opp og lar disse ungdommene få prøve, som viser de oppmerksomhet, tar de på alvor og VIL noe ILAG med dem. Flinke voksne som bryr seg om menneskene i idrett og aktivitet, uansett hvem de er.

For meg er det det som er : «Idrettsglede for alle» – i praksis.

Og jeg håper ikke noen glemmer å jakte disse sunne ondtene i hverdagen – er jo også slik vi BYGGER mennesker –  på sikt.

Så la oss fortsatt få kjenne litt på kalde fingre, overvinne litt høydeskrekk og kjenne svette rygger.